Malliesimerkki suomettumisesta

artikkeli1973.jpgAi että paljonko Suomi oli rähmällään kiihkeän kommunistisella 70-luvulla? Mielestäni aika paljon, jos lukee oheista lehtileikettä. Ylistys, Ystävyys ja Almujen Anelu (vai mistäs kirjamista se YYA lyhenne tulikaan) tulevat esille oikein korostetusti ja ihan taistolaisen näkemyksen mukaan.

Oikean tiedon puolesta?

Näin pitkällä "rähmällään olossaan" oli Historian Opiskelijan Liitto Suomessa 70-luvun kuumimman taistolaisuus aallon aikaan. Huh! Eipä siis ole ihme, ettei näistä asioista enään haluttaisi puhua tänä päivänä. Valtion suvereniteetti menetetään usein pieninä palasina, tässä tapauksessa palaset ovat jo muuttuneet tulipunaisiksi.

Oikean tiedon puolesta - in my ass...
Jos tästä kirjoituksesta vaihtaisi sanat Neuvostoliitto Jumalaksi ja yhteistyö, ystävyys-, avunanto sekä muutamat muut avainsanat esim. johdatukseksi, hengellisyydeksi, jumalan armoksi ja jumalanpeloksi - niin tekstihän olisi kuin suoraan Jehovan todistajien julkaisuista. "Uskonto on opiumia kansalle" sanoi jo heidän oppi-isänsä Karl Marx. Tässä on hyvä esimerkki, että kommunismi oli myös eräänlainen lähetys- ja pelastususkonto.

Nykyään kauhisteltu NATO-keskustelu (aika mikä ihmeen keskustelu?) on sentään perusluonteeltaan huomattavasti terveempää eikä perustu tosiasioiden vääristelyyn. Vielä kun se saataisiin käyntiin! 

| Ylös sivulla | Tarkistettu/muutettu: 27.07.2007/AML