Steve Ballmer

Steve_ballmer_2.jpgCEO, Microsoft Corporation

Steve Ballmer (s. 1956) on maailman ensimmäinen "duunari" optiomiljönääri, joka tuli koulukaverinsa yritykseen töihin. Tämä koulukaveri oli luonnollisesti Bill Gates, johon hän tutustui Harvardin yliopistossa.

Steve Ballmer on ollut Microsoftin palveluksessa vuodesta 1980 ja toiminut Microsoftin pääjohtajana vuodesta 2000 lähtien. Steve Ballmer oli alunperin Microsoftin ensimmäinen Business Manager. Tässä tehtävässä hän osallistui etenkin Windows-käyttöjärjestelmän markkinointiin ja myyntiin liittyviin tehtäviin.

Steve Ballmer on tunnettu värikkäistä kommenteistaan sekä aika-ajoin erittäin värikkäästä esiintymisestään. Tunnetuimpia Ballmer esiintymistä on ns. "Dance Monkey-boy" sekä Windows 1.0 myyntimainos, jotka ovat "jo" alansa klassikoita.

Steve Ballmer on erikoinen sekoitus kilpailuhenkeä, katupojan menttaliteettia sekä auktoriteettipitoista pääjohtajuutta. Hänen tavaramerkiksi on muodostunut kilpailevien tuotteiden mollaaminen. Näistä kuuluisimpia on "Linux on syöpä" ja "I'm going to f***ing kill Google" lausahdukset. Viime vuosina Steve on kuitenkin ollut hieman vaitonaisempi (onneksi). Päinvastoin kun voisi olettaa, hän on ainakin koulumenestyksensä perusteella ollut aivan "täysijärkinen" ihminen.

Mikä tekee Ballmerista huonon keulakuvan?

"Kauppaa tehdään ystävien kesken" sanoi jo Kungfutse.... Ikävä kyllä en muista yhtäkään merkittävää tapahtumaa, jossa Steve olisi hankkinut Microsoftille ihailijoita. Microsoftia sen sijaan kunnioitetaan (tai pelätään) sen suunnattoman voimakkaan markkina-asemansa takia.

Toinen ongelma on Ballmer itse henkilönä. Päinvastoin kuin pomonsa Gates, Ballmer ei ole kyennyt ylittämään ns. "rintamalinjoja" - ja tekemään yhteistyötä näennäisten kilpailijoiden kanssa. Gateshan on esim. luonnut uudet suhteet Appleen sekä ollut huomattavasti diplomaattisempi lausunnoissaan kilpailijoistaan.

Kolmas asia, joka tekee Ballmerin aseman vaikeaksi on yhtiön perustajan Bill Gatesin erikoinen rooli. Luonnollisesti Gates on yrityksen perustaja sekä teknisesti hyvin lahjakas, mutta näkyvä esiintymisensä syö myös Ballmerin johtaja-asemaa. Steve Ballmer on kohdannut ajoittain kritiikkiä myös talon sisältä.

Virallisempi henkilökuva
http://www.microsoft.com/presspass/exec/steve/default.mspx

| Ylös sivulla | Tarkistettu/muutettu: 06.08.2007/AML